Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Voluntàries de les Oluges prenen part en les sessions grupals de “Diagnosi de les xarxes veïnals de suport als municipis petits”

Iniciativa per detectar les realitats de les persones vulnerables de les zones rurals de la comarca

DIJOUS 08 OCTUBRE 2020

El passat dimarts 6 d’octubre el Consell Comarcal de la Segarra va  acollir una sessió grupal amb persones actives dels municipis petits de la comarca que han realitzat voluntariat o bon veïnatge durant la primera etapa del COVID-19.

En la sessió de treball, emmarcada dins la “Diagnosi de la situació de les xarxes veïnals de suport i grups informals de voluntariat als municipis petits de la Segarra”, hi van participar dues veïnes de Les Oluges qui van exercir com a voluntàries en la confecció i distribució de mascaretes durant els primers mesos de pandèmia.

Aquesta trobada, que es complementa amb tres sessions grupals més i un procés d’investigació i diagnosi, buscava aprofundir en el coneixement de la realitat social i de participació comunitària dels municipis petits, en com aquests interactuen i així poder plantejar de manera participada futures accions comunitàries. Això, amb la finalitat última de contribuir a crear valor per la vida de les persones, la cohesió i qualitat del pobles petits i del conjunt de la comarca.

La sessió de treball del passat 6 d’octubre, igual que les tres restants, es va dur a terme aplicant la metodologia “líving lab social”, un model on tots els actors participen en el procés d’identificació dels reptes i oportunitats per a la creació i validació de les solucions.