Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Montfalcó Murallat, entre els 8 micropobles recomanats per la revista “Descobrir.cat”

El portal web fa un recull de les viles amb més encant de menys de 500 habitants i situa aquesta nucli de la Segarra en segona posició.

DIVENDRES 04 SETEMBRE 2020

El portal web “Descobrir.cat” presenta un recull de vuit micropobles catalans d’obligada visita, entre els quals inclou Montfalcó Murallat en segona posició, superat només per Susqueda, a la comarca de la Selva.

La periodista Mariona Tijeras, autora d’aquest article, explica que “a banda i banda de la ribera del riu Sió s'amaga un dels micropobles amb més encant de la Segarra. Ple de cases senyorials i amb un aire rural, les Oluges compta amb un castell que al segle XI va formar part de la marca Berga, del comtat de la Cerdanya. Si us encanten els carrerons de pedra i les petites places amb arcades no podeu deixar de visitar el poble de Montfalcó Murallat, una vila emmurallada de l'edat medieval i que forma part de les Oluges.

Aquest petit nucli de la Segarra ja va ser inclòs també en el llistat dels 12 pobles amb més encant de Catalunya del compte de youtube “MundoXDescubrir”, al febrer de 2019. En aquest cas, els autors definien Montfalcó Murallat com “la joia de la província de Lleida, sent aquesta un dels millors exemples de vila murallada de tot Catalunya.”

El llistat del portal “Descobrir.cat” el complementen Llavorsí (Pallars Sobirà), Madremanya (Gironès), Rupit (Osona), Riudaura (Garrotxa), Saldes (Berguedà) i  Pujalt (Anoia).

Pots accedir a l’article a través del següent enllaç: https://www.descobrir.cat/ca/notices/2020/01/8-micropobles-que-has-de-visitar-4406.php