Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Montfalcó Murallat, el cinquè poble més bonic de Catalunya

Així ho estableixen els Youtubers Raul i Diana a través del seu compte “MundoXDescubrir”

DILLUNS 20 ABRIL 2020

En un vídeo publicat al canal “MundoXDescubrir” al febrer de 2019, els youtubers Raúl i Diana fan un llistat de les 12 poblacions amb més encant de Catalunya on, en una més que excel·lent cinquena posició, situen la petita població de Montfalcó Murallat, a Les Oluges.

Els autors del vídeo classifiquen la vila com “la joia de la província de Lleida”, sent aquesta un dels millors exemples de vila murallada de tot Catalunya. En destaquen, per damunt de tot, la seva espectacular muralla, que rodeja la població i es fa visible a quilometres de distància.

Afegeixen que l’encant d’aquest nucli de Les Oluges es deu en part a la seva particular porta d’entrada, l’únic punt d’accés i sortida de la vila. Tampoc s’obliden de l'església i de les quinze cases que es distribueixen al llarg dels dos carrers de la població.

En aquest llistat dels dotze pobles més bonics de Catalunya, Montfalcó Murallat només se situa per darrere de Queralbs (4), Siurana (3), Cadaqués (2) i Peratallada (1). Altres indrets que es destaquen de la província de Lleida són Guimerà (11) i diversos nuclis de la Vall de Boí (8).