Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Oluges present a la presentació de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió.

Tots els alcaldes dels quinze municipis per on passa la ruta van presentar aquest projecte a la Font de Gàver, on neix el Riu Sió.

Moment de la presentació
Moment de la presentació

DIMARTS 12 ABRIL 2022

Font: Delegació del Govern a Lleida.

Aquest cap de setmana es va dur a terme la presentació de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió. Tots els alcaldes dels quinze municipis per on passa la ruta van presentar aquest projecte a la Font de Gàver, on neix el Riu Sió.

La ruta que té un recorregut de més de 70 quilòmetres, comença a Sant Guim de Freixenet i acaba a Balaguer i està ideada per fer amb bicicleta o a peu. L’objectiu d’aquesta proposta és fomentar el turisme sostenible i familiar de les poblacions que formen la ruta i trau profit el seu patrimoni cultural, històric i gastronòmic.

Agramunt és un dels municipis creadors de la ruta. L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez va explicar que aquesta ruta vol promocionar turísticament els pobles de la Vall del Sió, fer valdre el patrimoni de tots els municipis i dinamitzar econòmicament aquesta zona de la plana de Lleida, la Ribera del Sió. És una forma de reivindicar els pobles de la Ribera i potenciar el Riu Sió al seu pas per les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera.

La ruta surt de Sant Guim de Freixenet i transcorre pels municipis d’Estaràs, Les Oluges, Cervera, Tarroja, Torrefeta i Florejacs, Els Plans de Sió, Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt, Agramunt, Preixens, Montgai, Cubells, La Sentiu de Sió fins a arribar a Balaguer.

La presentació va anar a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida Bernat Solé, el president de la Diputació de Lleida Joan Talarn, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Isidre Gavín, així com els alcaldes i alcaldesses de tots els municipis que formen la ruta.

Durant l’acte també es va presentar el web oficial de la ruta i es va donar a conèixer un concurs de fotografies relacionat amb la ruta. A més, des d’Agramunt s’està organitzant una caminada pel dia 1 de maig pel recorregut de la nova proposta.

https://rutadelsio.cat/

Concurs de fotografia i vídeo de la Ruta de la Vall del Sió

El termini de publicació dels vídeos i fotografies és del 9 d’abril al 9 de juny.

Tota la informació a la web https://rutadelsio.cat/

Bases AQUÍ