Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA INESTIMABLE CONTRIBUCIÓ DE LES DONES RURALS AL DESENVOLUPAMENT

DIVENDRES 09 OCTUBRE 2020

Les dones rurals representen més d'un terç de la població mundial i el 43 per cent de la mà d'obra agrícola. Llauren la terra i planten les llavors que alimenten nacions senceres. A més, garanteixen la seguretat alimentària de les seves poblacions i ajuden a preparar a les seves comunitats davant el canvi climàtic.

Els coneixements i les experiències de les dones al món rural són imprescindibles per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en aquest àmbit.

Les polítiques rurals i de dones s'adrecen a fomentar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals, reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions
familiars i fomentar les xarxes de proximitat i d'atenció a la infància i a la gent gran. Segons dades de l'any 2019: L’Institut Català de les Dones i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació treballen conjuntament per millorar la situació de les dones al món rural i marítim. Un
dels seus objectius és impulsar les polítiques públiques amb perspectiva de gènere en aquests àmbits sectorials.


Per això es desplega el Programa de les dones del món rural i marítim mitjançant les estratègies de
transversalitat, visibilitat i reconeixement de les dones d’aquest sector, el foment de l’emprenedoria, lideratge i participació de les mateixes i l’increment de la seva qualitat de vida.
A més, l'any 2019, es crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim, per impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions en els àmbits sindical, professional, cooperatiu i polític.