Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge 17 d'octubre es va inaugurar el mural del Dia de la Dona Rural a les Oluges

Les Oluges va inaugurar el mural popular en commemoració del Dia de la Dona Rural coordinat per l'artista Elisabeth Medina.

Imatge del Mural
Imatge del Mural

DILLUNS 18 OCTUBRE 2021

Des de l'ajuntament es va impulsar el projecte del mural de la dona rural a les Oluges, dins del marc de la iniciativa Pacto d'Estado, per erradicar la violència de gènere. Aquest projecte va consistir en la realització d'un mural a l'entrada del municipi de les Oluges. Aquest va està dirigit per l'artista Elisabeth Medina, que ja va coordinar el mural popular que es va fer a Sant Guim de Freixenet fa uns mesos. En el projecte hi han participat una trentena de veïns de totes les edats per ajudar en l'elaboració del mural, i artistes com Josep Mercadé, cosa que l'artista valora com una experiència molt interessant.


El mural té una extensió de tres metres d'altura per 22 de llargada, aquest representa un infant que bufa una llavor que està germinant i arriba a les persones que fan tasques al camp. Segons l'artista és un petit homenatge a les dones de principis de segle XX, fent referència a les diferents dones que donaven menjar al bestiar, dones que estaven al mercat, que estaven sembrant, la bugadera, la remeiera entre altres, en el mural també hi trobem un nen assegut i un home descansant. L'artista vol mostrar aquesta transformació que ens empeny, nosaltres tenim un record o unes vivències d'aquest món rural, però que està en canvi constant. J
A l'acte van assistir-hi els veïns del poble, l'artista Elisabeth Medina i l'alcalde de Les Oluges, Josep Maria Calderó.

 

 

Fotos @omm_estudi